0 produkter
Källemo
Källemo ble grunnlagt i Värnamo i 1970 av Sven Lundh, og over førti år senere produserer selskapet fortsatt de samme kvalitetsmøblene, upåvirket av trender. Filosofien til Källemo er basert på ideen om at kvalitet er et bredt konsept som ikke kan måles i tradisjonell forstand.
Les mer
Den viktigste hjørnesteinen er visuell langvarig kvalitet. Källemo lager møbler som formidler uttrykk og ambisjonen er å jobbe med designere som er like bevisste på kvalitet som et umettelig konsept.
Smålandske møbler som tåler "øyets slitasje"
Källemos innovative samarbeid begynner i 1981 med Jonas Bohlins eksamensavhandling fra Konstfack, Concrete. En betongstol og skulptur skal stilles ut på møbelmessen samme år. Ti år senere kommer det neste virkelige gjennombruddet, denne gangen med Mats Theselius og den begrensede "elgskinnstolen". Møblene anses å være utgangspunktet for moderne møbeldesign i Sverige og Theselius vil designe flere andre arbeider for Källemo. Blant andre lenestolene Aluminium Chair, Bruno, Ingo og skapet National Geographic.
Theselius liker å bruke en blanding av råe og elegante materialer, som plater, skinn, never og finere treverk. Resultatet er nordisk eleganse og modernitet. Källemo har også vellykkede samarbeid med en rekke designere, inkludert Gunnar Asplund og Thomas Sandell. Källemo står siden begynnelsen av 1970-tallet, på den estetiske fronten og blant unike verk er den gullbelagte Plexiglasstolen A-Eki, designet av Sigurdur Gustafsson. A-Eki betyr "Watch out! Naughty!" på islandsk og stolen er bare tilgjengelig i 19 eksemplarer.
Småland-selskapet drives i dag av Sven Lundhs barn, Karin og Erik. Källemo fortsetter å være drevet i samme innovative ånd og å operere i en verden der kunst og funksjon møtes på nye måter. Estetikk belønnes, i tillegg til bærekraft. Selv i dag lager man møbler som ifølge Sven Lundh skal tåle "øyets slitasje".
Noe du savner fra Källemo?
Vi kan levere alle produkter fra denne produsenten. Vennligst kontakt oss via vårt kontaktskjema for å diskutere din spesifikke produktforespørsel.