Selskapet Herbert Terry and Sons Ltd ble etablert i 1855 i England. I begynnelsen er spesialiteten produksjon av fjær tilpasset forskjellige produkter, men i løpet av 1920-årene utviklet og startet egen produksjon av produkter med fjær, for eksempel sykkelseter...
Selskapet Herbert Terry and Sons Ltd ble etablert i 1855 i England. I begynnelsen er spesialiteten produksjon av fjær tilpasset forskjellige produkter, men i løpet av 1920-årene utviklet og startet egen produksjon av produkter med fjær, for eksempel sykkelseter.
Noen år senere kjøpte Herbert Terry og Sons Ltd lisensen for George Carwardines selskap Anglepoise, noe som førte til fortsatt utvidelse og vekst. Selskapet døpes om til Anglepoise, og man begynner å produsere de eksklusive lampene som kommer til å være kjent over hele verden. Merket i dag har en gitt plass i britisk designhistorie der designere som Sir Kenneth Grange, Margaret Howell og Paul Smith som alle har vært involvert og markert seg på Anglepoise.
Hjalp soldater i andre verdenskrig og vises i Bond Film
I 1931, utvikler ingeniør og bildesigner George Carwardine en fjær som kan holde seg i en posisjon uansett hvilken retning den beveger seg i. Han bemerker at oppfinnelsen hans vil ha flere bruksområder og tar patent på oppfinnelsen i 1932. Han designer snart skrivebordslampen 1227 og selger designlisensen til produsenten Herbert Terry & Sons. Den nå ikoniske lampen ser dagens lys for første gang i 1933 og gir øyeblikkelig suksess i markedet.
Mens produsenten jobber for å markedsføre og produsere lampene, fortsetter George Carwardine å utvikle designen. Den nye modellen får en flat base og fire fjærer, tilpasset for bruk hovedsakelig i sterile og industrielle miljøer. I 1935 introduseres Original 1227, som er en mer elegant tre-nivå-variant med en art deco bakelitt-pidestall. Skrivebordlampen Original 1227 er den modellen mange har kommet for å assosiere med Anglepoise.
I løpet av andre verdenskrig ble lampene fra Anglepoise brukt for å hjelpe soldater med å lese kartene sine under bombingen. De vises også i filmer som James Bond, Goldfinger. George Carwardines arv styres i dag av det britiske selskapet Anglepoise, som selger de originale modellene av de eksklusive skrivebordslampene. Carwardines tidløse og klassiske design finnes også som en samling av bord-, gulv-, vegg- og pendellamper i designerens ånd. Den britiske motedesigneren Margaret Howell lager en variant av Type 75 Desk Lamp hvor hun er inspirert av funksjonalitet, autentisitet og eleganse. I 2014 lanseres en samling lamper som er et samarbeid mellom Anglepoise og den britiske motedesigneren Paul Smith. Type 75 Desk Lamp fra denne serien blir raskt en enorm suksess.
Noe du savner fra Anglepoise?
Vi kan levere alle produkter fra denne produsenten. Vennligst kontakt oss via vårt kontaktskjema for å diskutere din spesifikke produktforespørsel.