Ta kontakt via telefon eller chat for å få svar på spørsmålene dine når det gjelder et produkt eller for å få hjelp med innredning.
Åpner i morgen kl. 9:00
Mandag - Fredag: 10:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 17:00
Søndag: 11:00 - 16:00
Mandag - Fredag: 10:00 - 19:00
Lørdag - Søndag: 11:00 - 17:00
Mandag - Fredag: 11:00 - 18:00
Lørdag: 11:00 - 16:00
Søndag: Stengt
Mandag - Fredag: Stengt
Lørdag - Søndag: 11:00 - 16:00
Bruno Mathsson ble født i Värnamo i 1907 som sønn av en snekkermester, og faren lærte ham håndverket fra bunnen av. Mathsson kommer til å bo og arbeide i Värnamo...
Bruno Mathsson ble født i Värnamo i 1907 som sønn av en snekkermester og lærte håndverket fra grunnen av gjennom sin far. Mathsson kommer til å bo og arbeide i Värnamo mesteparten av livet og blir etter hvert en av Sveriges mest fremtredende møbeldesignere og formgivere.
Den første stolen Mathsson tegnet, var modellen Gräshoppan. Stolen har en buet treramme og sete i sadelskinn og ble designet i 1931 på oppdrag fra Värnamo sykehus. Stolene blir imidlertid ikke verdsatt av verken personalet eller pasientene, og stues bort på loftet på sykehuset. Til tross for kritikken gir ikke Mathsson opp og fortsetter å utforske sittemekanikken, både praktisk og teoretisk. I 1936 får Mathsson muligheten til å stille ut møblene sine på en separatutstilling på Röhsska museet for kunst og kunsthåndverk. Utstillingen ble et gjennombrudd, og Mathsson ble invitert til å delta på verdensutstillingen i Paris året etter.
Bruno Mathssons suksess resulterer i hektiske år for den lille familiebedriften, som selger mesteparten av produksjonen til eksport. Utbruddet av andre verdenskrig i 1939 setter en stopper for ekspansjonen, og designeren må fokusere på hjemmemarkedet. Mathsson fortsetter å utvikle produktene sine og begynner å designe praktiske og sammenleggbare spisebord. I denne perioden produserer han den klassiske hvilestolen Pernilla 2 og hvilestolen Pernilla 3, begge oppkalt etter DN-journalisten Pernilla Tunberger etter et intervju med Bruno Mathsson i 1943.
Etter krigens slutt klarte designeren også å sjarmere svenskene med sin design, blant annet med sine praktiske og sammenleggbare spisebord. Særlig bordet Superellips, som han designet sammen med de danske designerne Arne Jacobsen og Piet Hein, gjorde ham verdenskjent. Bordet ble senere produsert av Fritz Hansen. Lenestolene Eva og Jetson har også blitt designikoner og er fortsatt store favoritter, både i Sverige og på den internasjonale designscenen.
I tillegg til stoler, lenestoler og bord har Bruno Mathsson også designet et stort antall glasshus i Sverige, Danmark, Nederland og Portugal. Blant disse er Villa Prenker i Kungsör. Flere av disse husene har et patentert vindussystem - Bruno Pane - som muliggjør store åpne veggflater. Bruno Mathssons eget sommerhus i Frösakull i Halmstad, bygget i 1960, har vært fredet siden 2007.