303 produkter
Ingen resultater funnet
Ingen resultater funnet
Ingen resultater funnet
Ingen resultater funnet
Kjøkkenkniver
En god kniv kan gjøre en stor forskjell når du skal lage mat. Ulike typer kniver spesialdesignet for å møte dine behov gjør matlagingen både enklere og gir et bedre resultat. Kjøkkenkniver er en samlebetegnelse for de ulike knivene som vi bruker på våre kjøkken. De har ulike bruksområder og er forskjellige både når det gjelder design og håndtering. Tar du vare på knivene er de en investering du kan bruke lenge på kjøkkenet ditt. Kvalitative og gode kniver er et must for alle som liker å tilbringe tid på kjøkkenet.
Ulike typer kniv som passer nøyaktig din matlagning
De vanligste knivene er kokkekniven og santokokkkniven, som vanligvis er laget av rustfritt stål. Kokkekniver er gode å ha i bestikkskuffen for både den erfarne kokken og nybegynneren. En kokkekniv har et bredt, konvekst blad for å gjøre det lettere å kutte på et skjærebrett. Denne kniven kan brukes til alt fra kjøtt til å hakke grønnsaker. Skrellekniven er også allsidig, men kan med sin mindre størrelse være enklere å bruke når man for eksempel skal skrelle løk. En santoku er en japansk kniv og har ofte et litt kortere, tynnere blad med en bredere spiss foran. Vi har japanske kniver av topp kvalitet fra den japanske produsenten Miyabi. En filetkniv har på sin side et langt blad som kan bøyes, noe som gjør den utmerket til for eksempel filetering av fisk. Brødknivene som vi henter til frokost om morgenen kjennetegnes igjen av det rillede bladet som gjør det enkelt å kutte skiver av mykt brød. Test og kjenn forskjellen på hvordan kvalitetskniver i rustfritt stål eller karbonstål kan gjøre matlagingen både enklere og morsommere. Et knivsett i rustfritt stål, en kjøttkniv av god kvalitet eller en eksklusiv japansk kniv er også en utmerket gave å gi til en matvenn.
Hvilke kniver trenger du?
Hvilke kniver som skal kjøpes avhenger selvfølgelig av hvilket kjøkken den skal brukes på og av hvem. Ulike kniver som en santoku-kniv og en japansk kniv passer til forskjellige mennesker og visse typer matlaging. Et knivsett med en god kokkekniv, brødkniv, filetkniv, skjærekniv, Santoku-kniv og skjærekniv er vanligvis et godt grunnlag å ta utgangspunkt i.
Slik tar du på knivene dine på beste måten?
Hos Nordiska Galleriet finnes ulike typer kniver og knivsett av høy kvalitet. Å investere i gode kjøkkenkniver er en god idé. Ved å ta vare på dem på riktig måte vil du holde dem i god stand og sikre at de kan brukes i svært lang tid. Et tips er å bruke en knivsegg eller en knivsliper som du kan slipe kniven med og få eggen like skarp som da den ble nyinnkjøpt. En sløv kniv er både mindre effektiv og mindre sikker. Noen kniver tåler heller ikke oppvaskmaskin da vaskemiddelet tærer på kanten og kan føre til at knivene ruster. For å ta vare på knivene på best mulig måte anbefaler vi å vaske knivene for hånd og tørke av dem med en klut etterpå. En knivblokk i for eksempel tre er også en stilig og praktisk måte å oppbevare knivene på.